"Ми хочемо бачити підозру Тарасові Козаку й вирок суду", – Ігор Луценко

Журналіст, народний депутат України VIII скликання Ігор Луценко переконаний, що рішення РНБО щодо заборони проросійських телеканалів є недостатнім для боротьби з колаборантами. Необхідно відкривати кримінальні провадження щодо тих депутатів, яких підозрюють у причетності до фінансування тероризму.

Таку думку Ігор Луценко озвучив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Думаю, що питання не в законі (про кримінальну відповідальність за колаборацію, – "Еспресо.Захід"). Питання – у кримінальному провадженні щодо тих депутатів, чиї прізвища звучали (зокрема Козака) як причетних до фінансування тероризму, в чому, до речі, в мене особисто немає жодних сумнівів. Оскільки було заявлено про наявність таких фактів, далі необхідно рухатися правовим шляхом, щоб працював Кримінально-процесуальний кодекс, а саме – щоб усі ці телеканали були арештовані й передані у Національне агентство з питань виявлення, розшуку й управління активами, отриманими корупційним шляхом. Для цього й створювалася ця інституція", – зазначив екснардеп.

"Так само ми хочемо бачити підозру пану Козаку й вирок суду. Це дуже важливо. Тоді, я думаю, в жодного стороннього спостерігача не виникне жодних запитань щодо правомірності дій України в цій ситуації, і ті результати, які ми отримаємо, будуть на порядок більш вагомими, ніж те, що ми маємо на рівні рішення РНБО", – резюмував Ігор Луценко.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал