ЛОР виділила 41 млн грн на житло та реабілітацію учасників війни на Донбасі та родин Небесної Сотні

Львівська обласна рада затвердила програму підтримки учасників АТО (ООС) та родин Героїв Небесної Сотні.

Відповідну комплексну соціальну програму сьогодні, 18 лютого, затвердили депутати Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід".    

На підтримку учасників АТО (ООС), їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні з обласного бюджету виділили понад 41 млн грн. Програма передбачає забезпечення житлом учасників АТО (ООС), грошову допомогу, відшкодування витрат родинам Героїв Небесної Сотні на житлово-комунальні послуги, сімейний відпочинок та реабілітацію військових, а також психологічну підтримку учасників АТО (ООС).

Окрім того, у програмі закладено кошти на встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО (ООС) і Героїв Небесної Сотні.

"Цього року плануємо закупити 40 квартир для учасників АТО та родин Героїв Небесної Сотні за кошти обласного бюджету, місцевих бюджетів та власного внеску. Ми організували смс-інформування усіх, хто підлягає під дію програми, щоб вони знали про неї та розуміли, який їх алгоритм дій ", - повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор  Степанюк.

Читайте також: "Він був як син, як батько, як брат": сьогодні Тарасові Матвіїву могло б виповнитися 32

За даними профільного департаменту, зараз на Львівщині є близько 20 тисяч демобілізованих учасників ООС, 320 загиблих Героїв та 1244 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Читайте також: "Після Майдану Україна не така, як хотів би, але вона принаймні є", – "лучник" Майдану Орест Каракевич

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал