"У Міноборони було пів року на те, щоб забезпечити наших бійців усім необхідним", - Рахманін

Народний депутат з фракції "Голос" Сергій Рахманін не вірить, що на екстреному засіданні Ради національної безпеки та оборони обговорюватимуть питання забезпечення українських військових.

"Хоча це – питання державної ваги", - наголосив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" нардеп. 

"Порядок денний анонсованого засідання Ради національної безпеки невідомий - невідомо, що там буде обговорюватися. Мені б дуже хотілося, щоб там обговорювалося питання державного оборонного закону (рішення Ради нацбезпеки і оборони, яке президент затвердив своїм указом у листопаді минулого року. – Ред.). Для тих, хто не знає: щоб він запрацював з 1 січня (щоб ми могли забезпечити наших бійців всім необхідним), треба було ухвалити низку підзаконних актів. Міноборони не розробило жодного, хоча мало на це пів року. Після цього Рада національної безпеки і оборони зобов’язала Міністерство оборони і Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості розробити ці підзаконні акти до 15 лютого. Сьогодні 16 лютого – жоден із цих підзаконних актів не затверджений. Це означає, що зброя, бойова техніка, боєприпаси, обладнання - ті речі, які потрібні нашим військовим, що виконують бойове завдання, - все це під загрозою зриву", - повідомив Сергій Рахманін.

"Про це мало взагалі говорять, але це не менш важливо, ніж обговорювати Кравчука чи Шарія. Це питання державної ваги, якому, на превеликий жаль, не приділяється достатньої уваги. А от чи будуть його обговорювати (на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. – Ред.), я не знаю - порядок денний є закритим. Щодо моїх очікувань, я не дуже вірю у системний підхід і у команду розв’язати ці проблеми, - зізнався політик. - Мені б дуже хотілося помилятися, але якихось доленосних рішень від засідання Ради нацбезпеки я, на жаль, не чекаю".

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал