Львів прийме 100 івано-франківських пацієнтів з COVID-19

В Івано-Франківську госпіталізують рекордну кількість людей з COVID-19. Усі ліжка для "ковідних" пацієнтів зайняті.

Про це повідомив очільник Львова Андрій Садовий, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 17 лютого, у мерії провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію. За результатами обговорень вирішили прийняти 100 пацієнтів з сусідньої Івано-Франківської області.

"Щойно повідомив про це Руслана Марцінківа та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, які в цей час проводять засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Чому 100 місць? Загалом у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зараз зайняті хворими на коронавірус. Порадившись із лікарями й усвідомлюючи, що не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, ухвалили рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих. Є ще питання транспортування пацієнтів з Івано-Франківська", – йдеться у повідомленні.

У коментарі для "Еспресо.Захід" очільниця Львівського лабораторного центру Наталія Тімко повідомила, що у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн у Винниках ввечері 16 лютого госпіталізували семеро осіб з Івано-Франківської області.

Зазначимо, що в Івано-Франківську госпіталізують рекордну кількість людей з COVID-19. Ліжка для "ковідних" пацієнтів зайняті.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.