Депутати Львівської облради закликали повернути Бандері звання Героя України

Депутати Львівської обласної ради закликали Володимира Зеленського та Верховну Раду України повернути звання Героя України Степанові Бандері. Адже тільки тоді буде відновлена історична справедливість.

Відповідне звернення депутати прийняли під час сесії передає "Еспресо.Захід". 

"Діяльність Степана Бандери символізує цілу епоху боротьби України за власну незалежну соборну державу, а його ім’я стало символом українського національно-визвольного руху. Степан Бандера жив і боровся в той час, коли сама боротьба виглядала безнадійною, а мета – недосяжною. Він однаковою мірою протистояв як сталінському, так і гітлерівському режимам. І зрештою саме Бандера переміг. Україна стала незалежною. А тоталітарні системи, яким він протистояв, зникли. Бандеру боялись живим і з ним борються навіть після його смерті. Проти нього працювала вся потуга пропагандистської машини СРСР. Проти нього дотепер працює пропаганда Росії", - йдеться в зверненні депутатів. 

Читайте також: Правоохоронці розповіли, хто і чому осквернив пам’ятник Бандері у Львові

У ЛОР додають, що саме за героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу, Президент України надав у 2010 році звання Героя України Степанові Бандері.  Донецький окружний адміністративний суд скасував Указ Президента України про присвоєння звання Героя України. Підставою стало те, що Бандера не був громадянином України. Депутати Львівської облради вважають, що рішення було заполітизованим.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Президента України та Верховну Раду України внести зміни до Закону України "Про державні нагороди України" та Указу Президента України "Про звання Героя України" в частині можливості присвоєння статусу "Герой України" особам, які не мають або не мали громадянства України. Закликаємо Президента України надати Степанові Бандері звання Героя України. Україна повинна пам’ятати і належно вшановувати своїх Героїв!",  - йдеться у зверненні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал