За нерозчищені дороги хочуть звільнити директора "Львівоблавтодору"

Депутати Львівської облради визнали роботу державного підприємства "Львівський облавтодор" незадовільною.

Таке рішення прийняли сьогодні, 16 лютого, під час сесії ЛОР. Окрім того, депутати звернулися до Державного агентства автомобільних доріг України щодо доцільності перебування на посаді директора підприємства Тараса Ситника, передає "Еспресо.Захід".      

З такою ініціативою виступила голова облради Ірина Гримак під час обговорення ситуації на дорогах через складні погодні умови. Гримак наголосила, що ситуація, яка виникла на дорогах області у зв’язку з сильними снігопадами, не повинна повторитись в майбутньому.

"Сьогодні в діях відповідальних структур відсутня чітка логістика, внаслідок чого снігоочисна техніка Службою автомобільних доріг використовується неефективно. Важливо забезпечити проїзд автошляхами державного значення. Але на виконання цього завдання була скерована техніка, яка мала б прибирати дороги місцевого значення. Люди, які живуть у віддалених селах, мали самі розчищати дороги, ніхто не прийшов їм на допомогу. Треба правильно організувати процес. На Львівщині працює багато організацій, які надають послуги з догляду за дорогами", - зауважила голова ЛОР.

За її словами, Службі автомобільних доріг варто було розробити план залучення таких підрядних організацій до виконання робіт в екстремальних умовах. "Тоді б техніка, призначена для розчищення доріг місцевого значення, забезпечила їхнє розчищення", - додала вона.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал