Відома родина художників Резніченків відкриває оригінальну виставку у Львові

Виставка живопису та графіки "R3", яка відкриється сьогодні в "PM Gallery, об'єднала в єдине ціле мистецьку сім'ю – Сергія, Ніну та Катерину Резніченків.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Однак бачимо не схожих між собою творців, а цілковито різні творчі індивідуальності, три "планети, кожна з яких має свою індивідуальну орбіту і гравітацію" .
 

Робота Сергія Резніченка 

Як наголошує мистецтвознавець Іван Дудич,  маємо справу з коштовністю – справжньою і непідробною, яка викликає подив і захоплення. "І якщо їхнє сьогоднішнє тріо алегорично перевести у світ дорогоцінних самоцвітів, – продовжує він, – то я визначив би Сергія як рубін, Ніну як раухтопаз, а Катерину як родоліт. Кожен із них – самодостатній митець".

Робота Катерини Резніченко

 
Художники, зокрема подружжя Сергій та Ніна Резніченки, вже не вперше виставляються разом. Бо хоча мають різні пріоритети  щодо зображальності, вони обоє творять соковитий живопис з натури, загострюючи ефекти світла й тіні, поєднуючи  відкриті та складні барви тощо. І навіть якщо це тяжіння до пастельного вислову, все одно це яскрава емоція, яка тримає. Ось ця жива емоція об'єднує їхню творчість і з творчістю доньки Катерини Резніченко, хоча Катерина ще інакша – вона спершу ретельно прорисовує роботу, а тоді поєднує з живою, емоційною плямою, розмиває, досягаючи дуже цікавих ефектів. 

Відтак "R3" – це не лише можливість відкрити для себе відразу три самодостатні творчі імена. Це ще й нагода врятуватися від емоційного холоду, якщо такому підвладні.

Усі фото: PM Gallery

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал