У ЛОДА повідомили, у яких лікарнях Львівщини вакцинуватимуть від COVID-19

Пункти щеплень загалом розташують у десяти лікарнях Львова та чотирьох в області.

Про це повідомила на брифінгу щодо епідситуації заступниця директора департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Шурпяк, передає "Еспресо.Захід".

Основною точкою вакцинації у Львові буде 2-га міська поліклініка, а в області – Стрийська центральна районна лікарня. Спочатку очікують менші постачі вакцин, тому активують лише їх. Інші медзаклади будуть в резерві.

Загалом на Львівщині для щеплень проти коронавірусної інфекції облаштували 14 точок. Десять з них у Львові, а чотири в області. Ірина Шурпяк говорить, що є зміна планів, оскільки вчора вакцина не прибула: "Йдеться про зміну вакцин. Тепер чекаємо на AstraZeneca, температурний режим зберігання якої після розмороження – від +2 до +8 °C. Використовувати її можна буде протягом п'яти днів. Орієнтовна дата постачання – кінець цього тижня. Якщо вакцин привезуть менше, то їх отримають близько 3600 осіб, хоча планували 6617. Половина з них – медики".

Також читайте: На першому етапі вакцинації захист отримають не лише медики.

Ситуація з коронавірусною інфекцією на Львівщині залишається стабільною. Близько 100 осіб госпіталізують щодоби. За 15 лютого до лікарень потрапили 89 людей. У стаціонарах є 1158 пацієнтів. 105 з них у важкому стані й знаходяться у реанімації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.