Сторіччя Петра Яцика планують відзначити й поза межами Львівщини

Цього року виповнюється сто років від дня народження уродженця Львівщини, канадського підприємця, мецената і філантропа Петра Яцика, відомого своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".      

Святкування сторіччя хочуть пов’язати із місцем народження відомого мецената – Верхнім Синьовидним. А заходи із відзначення ювілею планують організувати у три етапи.

Розпочнуть святкування у липні, саме тоді народився Петро Яцик. "Другий блок святкувань хочемо приурочити до початку навчального року. А завершальний - має припасти на День української писемності, 9 листопада. Тоді ж коли починається конкурс знавців української мови імені Петра Яцика", - зазначила керівник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Ірина Сислюк.

Директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска також запропонував приурочити перший урок в День знань постаті Петра Яцика. Окрім того, дітям покажуть окремі фрагменти фільму Едуарда Занюка "Візія Петра Яцика".

До відзначення сторіччя від дня народження Петра Яцика залучать також недільні школи, у яких закордоном навчаються українці.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал