Як львівські медики врятували життя священнику

Отець Євген Щирба ніколи не хворів і навіть не підозрював про страшну хворобу.

Сьогодні своє життя після боротьби із недугою отець Євген називає другим днем народження. Чоловік ніколи не хворів і навіть ні на що не скаржився. А коли потрапив у лікарню із сильними болями у животі, медики діагностували новоутвір. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, передає "Еспресо.Захід".      

Після повного обстеження, медики виявили новоутвір товстого кишечника із ростом в просвіт кишки. Більше того, у чоловіка розвинулась ще й кишкова непрохідність з проривом в черевну порожнину, що викликало перитоніт та септичний шок. До того ж, в отця був нестабільний тиск.

Для видалення злоякісного новоутвору та виведення кишки на передню черевну стінку потрібна була негайна операція. Медики Центру хірургії зробили усе можливе, аби врятувати життя чоловіка. Але оскільки у таких станах виживають одиниці, лікарі не стали робити поспішних прогнозів.

Та все ж чудо сталося - після трьох діб в реанімації чоловік дуже швидкими темпами почав одужувати. "Більше того, сьогодні, майже два місяці після операції, всі обстеження доводять: метастаз немає, і всі лімфавузли чисті", - зазначають у лікарні.

Отцю Євгену потрібно ще пройти курс хіміотерапії. Також на нього чекає ще одна операція – забирання сигмостоми (виведеної кишки на передню черевну порожнину). Проте він вірить, що найскладніше позаду. "По вірі вашій буде вам", - каже отець та зазначає, що одужав, бо потрапив до справжніх фахівців та відчував підтримку й молитви рідних і всіх небайдужих.

Читайте також: Львівські онкологи видалили жінці пухлину вагою 30 кг

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал