У Львові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Учасники бойових дій отримали подяки та матеріальну допомогу від міської влади.

Сьогодні, 15 лютого, у Львові вшанували учасників бойових дій на території інших держав. Містяни разом з владою взяли участь в Архиєрейській літургії у військовому храмі Стрітення Господнього, що на вул. Батуринській. Тоді поклали квіти до пам’ятних знаків. Опісля відбулась панахида, передає "Еспресо.Захід".     

 

Окрім того, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді подяками нагородили учасників бойових дій в Афганістані. Так, подяки отримали: Геннадій Пузак, Василь Гуменний, Михайло Гузела, Михайло Орищишин, Богдан Гуц, Борис Заграй, Геннадій Загальський.

До кожної нагороди від міста також буде матеріальне заохочення в розмірі 5 тис. грн.

Завершились заходи урочистим проходженням роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Фото: Олександр Мазуренко/ЛМР

Довідково: Війна в Афганістані тривала 3340 днів. 160 000 українців взяли участь у війні. Із них понад 3 тисячі загинули, десятки зниклих безвісти і в полоні. Поранення отримали більше 11 тисяч українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами. Україна визнала цю війну Радянського Союзу агресією проти Афганістану. Попри це вояки-українці, які брали в ній участь, прирівняні до учасників бойових дій.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал