"Бабаки міцно сплять": у Львові цьогоріч обійшлися без традиційного прогнозу

Через сніги і морози львівські бабаки сплять, не прокидаючись, відтак, їх вирішили не будити.

Цього року бабаки у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі не віщуватимуть прихід весни на Стрітення, оскільки перебувають у сплячці. Натомість інші тварини-мешканці центру навіщували ранню весну, якої слід чекати після 15 березня. Про це повідомив директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, передає "Еспресо.Захід".      

За словами Антаховича, бабаки не прокидаються і не рухаються, у зв’язку з аномальною погодою. Директор центру пояснює, що прогноз за бабаками на Стрітення робиться якраз тому, що в природі вони на Стрітення вперше з’являються на поверхню з нори. "Я думаю, що і в природі цього року однозначно на Стрітення бабаки не піднялись із нори і не показувались на поверхню, тому що дуже високі сніги і холоди", - зазначив Ігор Антахович.

Однак, каже він, прогноз можна зробити також за поведінкою інших тварин. "Учора ми спостерігали, як тукують фазани та павичі до своїх самок - вони однозначно відчувають швидкий прихід весни. Ще одна відома прикмета на Стрітення - якщо зранку курка не нап'ється води з калюжі, то значить, що весна буде ранньою. Тобто ми маємо хороший прогноз", - додав Антахович.

Проте, пояснює директор центру, треба розуміти, що рання весна – це не раніше як за чотири тижні, тобто після 15 березня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал