Львівські онкологи видалили жінці пухлину вагою 30 кг

Операція тривала понад шість годин, а сьогодні пацієнтка поїхала додому.

У пацієнтки була рідкісна пухлина черевної порожнини – ліпосаркома. У 47-річної жінки почав збільшуватись живіт. Жінка подумала, що просто набрала зайві кілограми і не надавала значення цьому тривожному симптому. І лише коли через два роки вона прийшла до свого сімейного лікаря, той запідозрив недобре. Жінці зробили УЗД і скерували у Львівський онкоцентр. Тут діагностували рідкісну пухлину черевної порожнини – ліпосаркому. Про це повідомляє управління майном спільної комунальної власності Львівської облради, передає "Еспресо.Захід".

Понад шість годин тривала операція з видалення пухлини вагою 30 кг.

"До нас, у Львівський онкоцентр, звернулася пацієнтка В., 47 років. Два роки тому у неї почав збільшуватись живіт. Особливого значення вона цьому не надала, оскільки вважала, що набрала тільки зайву вагу. До свого сімейного лікаря прийшла у січні 2021 року і на ультразвуковому обстеженні було виявлено величезну пухлину в череві. За порадою свого сімейного лікаря звернулась до хірургів Львівського онкологічного центру. За кілька днів вони провели всі необхідні обстеження та підготували хвору до операції", - розповів генеральний директор комунального підприємства Львівської обласної ради Ігор Ковальчук.

За словами лікаря, прооперували жінку у перші дні лютого. Медики видалили гігантську пухлину, яка складалася з кількох фрагментів. Вага пухлини становила понад 30 кг. Операція тривала понад 6 годин.

Гістологічне дослідження підтвердило рідкісну пухлину черевної порожнини - ліпосаркому. Жінка  проходить реабілітацію після складного хірургічного втручання. Прогноз у пацієнтки добрий.

До операційної бригади увійшли: завідувач відділення абдомінальної хірургії Львівської онкоцентру Мирон Огорчак, хірурги Юрко Ковальчук, Петро Гиря, анестезіолог Тетяна Новіцька, операційна медсестра Ганна Когут і анестезистка Ірина Бардашевська.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал