Де маршрутки? У Львові виїхала лише половина автобусів приватних перевізників

Транспортники пояснюють це несприятливою погодою.

Зміст

Про це повідомляє ЛМР,  передає "Еспресо.Захід".

Як розповіли в міському управлінні транспорту, випуск електротранспорту станом на ранок становив 74% від плану, автобусів АТП-1 – 89% від плану, а автобусів приватних перевізників – всього 57% від плану.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка пояснив "Еспресо.Захід", що така ситуація склалася через погодні умови.

"Декілька днів машини працюють в екстремальному режимі через снігові замети. На скільки мені відомо, багато машин вийшли з ладу внаслідок пробуксовування, коли палять щеплення. У деяких машинах системи охолодження повиходили з ладу. Хоча перед вихідними,  у п’ятницю, мав інформацію, що приватні перевізники забезпечили вихід 67% транспорту", – сказав Іван Велійка.

Читайте також: На Львівщині у День Валентина рятувальники зі снігового полону звільнили 14 авто

Голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич розповів "Еспресо.Захід", що питання забезпечення транспортом детально вивчається комісія.

"Ми хочемо почути від управління транспорту про загальну концепцію, щоб нам нарешті представили програму і ми чітко зрозуміли, що робиться з транспортом Львова і які зміни потрібні? Тоді ми зможемо донести мешканцям, чому немає транспорту у місті зранку та після 20:00, чи дійсно потрібно піднімати тариф і що це може змінити? ", – сказав Ігор Зінкевич.

Читайте також: У Львові е-квиток обіцяють уже за рік, але є кілька "але"...

Експерт з громадського транспорту, голова ГО "За якісний транспорт" Святослав Товстига ще у суботу у Facebook повідомив, що цілий цей тиждень у місті Лева будуть проблеми з наявністю автобусів на маршрутах.

"У вівторок і середу будуть сильні морози, а за температури, нижчої за -20 автобуси вітчизняного виробництва виходить із ладу. Тому велика ймовірність, що громадського транспорту не буде або буде дуже мало. Вже у четвер температура опуститься до небезпечного нуля, а це означає що на дорогах і хідниках буде суцільний каток. При цій температурі неможливо належно утримати дорожне полотно, особливо на відкритих ділянках, бо там завжди вітряно, виникає перепад від нуля до -1, що призводить до формування нового льодяного покриву на дорозі за 5 хвилин. Тобто, якщо комунальна техніка проїхала і застосувала протиожеледні засоби, то за 5 хвилин після роботи комунальної техніки ми отримаємо суцільний лід на дорозі", – написав Святослав Товстига.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал