6,3 млрд. Виконком Львівської міськради затвердив рекордний бюджет розвитку

Цьогоріч він становитиме більше 3,7 млрд гривень плюс 2,6 млрд кредитних коштів.

Рішення про це прийнято на засіданні виконавчого комітету Львівської міської раді, повідомляє кореспондент "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 15 лютого, відбулося засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. На нього було винесено лише два питання і обидва з них стосувались бюджету на 2021 рік. Зокрема, обговорювався проєкт рішення "Про схвалення розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік".

Як зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, яка доповідала з цього питання, загальна сума бюджету розвитку на цей рік запланована у розмірі понад 3,7 млрд грн. Це на 200 млн більше, порівняно з кінцевим варіантом минулого року, і майже на 700 млн –  порівняно з початком 2020 року. Отримати їх мерія має намір переважно з податків та продажі землі.

Окрім цих коштів, ще 2,6 млрд заплановано отримати за рахунок інвестицій та кредитів. Таким чином разом надходження заплановані на рівні 6,3 млрд грн.

Серед основних видатків директорка департаменту назвала кошти на охорону здоров'я. Якщо минулого року вони становили трохи більше 200 млн, то цього – 235 млн грн.

Також майже 120 млн грн. передбачено на громадські проєкти. Це 89 млн грн., які отримають переможці конкурсу, та ще 29 млн грн. на ті об'єкти, яким трішечки не вистачило при голосуванні.

Навпаки на 57 млн зменшено кількість коштів на найбільші комунальні підприємства і зараз ці видатки становлять 394 млн грн.

Серед проєктів, яким буде приділено найбільше уваги у 2021 році, - впровадження електронного квитока, будівництво сміттєпереробного заводу та станції з виробництва біогазу на очисних спорудах.

Під час презентації зазначалось, що вона уже була проведена для громадськості і депутатів міської ради. Після голосування на виконкомі цей проєкт бюджету розвитку передадуть у бюджетний комітет та депутатам міської ради, які зможуть його розглянути, внести правки і згодом проголосувати на сесії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.