В Олеську відновили дах монастиря Капуцинів, зруйнований буревієм

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко з робочим візитом відвідав Львівщину.

У приміщенні колишнього монастиря Капуцинів Олеського замку, який є пам'яткою архітектури національного значення, повністю замінили дах над фондосховищами. Міністр культури разом з керівництвом області оглянули реставраційні роботи. Про це повідомляє пресслужба Львівської облради, передає "Еспресо.Захід".   

  

Наступним етапом будуть ремонтно-реставраційні роботи фасаду Олеського замку.

Голова Львівської облради Ірина Гримак озвучила думку про можливе надання в концесію об’єктів історико-культурної спадщини на Львівщині. "Як варіант, це може бути державно-приватне партнерство, тобто соціально відповідальний бізнес долучати до відновлення нашої спадщини, тим самим розвивати поруч готельну інфраструктуру та індустрію послуг чи гостинності", - зазначила Гримак.

Олександр Ткаченко, своєю чергою, розповів про два законопроєкти – "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження традиційного характеру середовища та протидії хаотичній забудові" та "Про державно-приватне партнерство у сфері культури".

"Є приклади, коли деякі занедбані об’єкти, в тому числі на Львівщині, віддавали в концесію, результат не дуже оптимістичний. Ці об’єкти по десять років простоювали. Режим концесії для замків не зовсім спрацьовує, у даному випадку йдеться про залучення приватних інвестицій у створення інфраструктури. Крім збереження і набування нового змісту експозиціям, бажано, щоб тут була розвинена інфраструктура, а це можна робити завдяки приватним інвестиціям. Цей баланс поєднання і приватного, і державного фінансування ефективно працює в інших сусідніх країнах.  І ми його хочемо запустити в Україні", - наголосив міністр.

Фото: Львівська облрада

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал