"Трохи нижче неба": у Львові презентували фільм про захисників Донецького аеропорту

Кінострічка розповідає про чотирьох бійців вісімдесятої бригади ЗСУ, які загинули у боях за Донецький аеропорт - Ігоря Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".  

Кінопоказ відбувся у ТРЦ "Forum Lviv". Зазначимо, що автори працювали над стрічкою два роки - спілкувалися із родичами та побратимами загиблих "кіборгів". Фінансували проєкт із допомогою небайдужих людей.

"Хочу наголосити, щоб ви не порівнювали цей  фільм із будь-яким іншим про Донецький аеропорт. Він не схожий на жоден, ми зробили  його таким,  яким вважали за потрібне, щоб нагадати, через що довелось пройти кіборгам.  В час, коли триває війна, цей фільм як нагадування: доки ми не проженемо росіян,  у нас не буде нормального життя у нашій країні", – зазначив автор та продюсер фільму, військовий журналіст і доброволець Михайло Ухман.

Додамо, що це п’ятий показ фільму, стрічку вже презентували у Києві, Луцьку, Тернополі та Рівному.

За словами співпродюсера фільму Сергія Коновала, фільм має знайти відгук у серцях людей, щоб кожен переосмислив своє життя. 

Стрічку також презентували у львівському ліцеї ім. Героїв Крут. На перегляді були присутні учасники російсько-української війни.

Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал