"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 15 лютого

Підбірка цікавих культурних подій у Львові завтра, 15 лютого.

Планета Кіно 4DX ( у Форум Львів) – чудовий привід згадати дитинство. Допрем'єрний показ пригодницького мультфільму "Аінбо. Дух Амазонки". Цей мультфільм створено у копродукції Перу та Нідерландів. За анімацію та усі візуальні ефекти відповідає перуанська студія, створена у 2003 році режисером Хосе Селада. Це перший крупний проєкт студії з моменту її заснування. Працювати почали на початку 2017 року. Презентація майбутнього мультфільму відбулася на Берлінському кінофестивалі у тому ж році. Станом на 2019 рік творці фільму змогли домовитися про розповсюдження мультфільму у 109 країнах світу. Початок 2D о 14:35. Початок 3D об 11:55; 15:55; 17:45.

Кав'ярня-галерея "Штука" – виставка живопису Петра Сипняка "Водохреще". Петро Сипняк: "Чому ця тема, про вертеп, мені подобається? Бо я пам’ятаю з самого маленького, коли ми з дідом після Святої вечері йшли в гості до своєї родини, то баба одягала діда – перевертала йому кожуха шерстю назовні, брала паклю з льону і робила йому вуса та велику бороду. А мені, то брала з печі сажу і вимазувала мене, робила таким малим чортеням. І ми з дідом брали сумку на плече і йшли колядувати. Дідові наливали 50 грам, відповідно пригощали, а мені давали пампухів та цукерок. Так що ми двоє собі щось там мали. А сам вертеп в моєму дитинстві, то був заборонений..." 

Океанаріум – понеділок – той день, коли в більшості культурних установ вихідний. Тому подивитися рибок сьогодні – саме воно. Але треба зважити, що сьогодні океанаріум працює тільки до 15:00.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.