За ніч з вулиць Львова вивезли 250 вантажівок зі снігом

З 6 лютого в місті випало 199% місячної норми опадів.

Про це повідомила заступниця мера з житлово-комунальних питань Ірина Маруняк на брифінгу щодо роботи комунальних служб Львова з подолання наслідків негоди та облаштування пунктів обігріву, передає "Еспресо.Захід".

Ірина Маруняк говорить, що з 6 лютого випало 199% місячної норми опадів і зараз у місті є  45 см снігу. Вранці працювали 1593 двірники. Також залучили снігоочисну техніку та евакуатори. Сьогодні, 12 лютого, забирали сніг у чотирьох районах міста (Галицькому, Франківському, Шевченківському та Личаківському). Вивезли 2500 м³ снігу. Це 250 вантажівок.

"Ми працюємо вночі, бо снігу дуже багато. На хідниках немає місця, щоб туди його згортати. Вивозять сніг до пам'ятника Міцкевичу і скидають в колектор, де тече річка Полтва. Ми економимо кошти, бо так не потрібно возити сніг містом. У такому режимі діятимемо сьогодні вдень. Перекриваємо дороги, йде техніка й забирає сніг. Тоді відкриваємо. Так працюють зараз Галицький та Сихівський райони. Очищаємо також магістральні дороги. Для цього залучили шість екіпажів поліції. Вони є в кожному районі. Сніг сьогодні не падає, але прогнозують на суботу та неділю. Проте опади повинні бути меншими – 40% вдень", – розповіла Маруняк.

Заступниця мера додає, що в суботу та неділю працівники житлово-комунальної сфери не матимуть вихідних, бо потрібно чистити доріжки біля будинків. Також сніг є і на дахах, тому Ірина Маруняк закликає бути обережними та не ходити близько до будинків.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.