У Львові побудують ще одну церкву

Дозвіл на це почала виробляти ще УАПЦ, проте храм святої великомучениці Катерини вже буде належати ПЦУ.

Рішення про це було прийняте на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, повідомляє кореспондент "Еспресо.Захід".

Члени виконкому проголосували за затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування релігійною громадою УАПЦ парафії святої великомучениці Катерини церкви, каплиці та дзвіниці, які будуть розташовані у Сихівському районі Львова на вул. Пасічній.

У документі зазначено, що гранична висота дзвіниці може сягати 21,75 м, купол церкви - 17,15 м, церква - 13,45 м, каплиця - 4,50 м. Максимально допустимий відсоток забудови – 30 %. Земельна ділянка має цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій для будівництва та обслуговування будівлі храму, межує з дорогою, лісосмугою і житловою забудовою.

Ця частина міста активно розбудовується і навколо немає жодної культової споруди, то ж місцеві жителі цілком підтримують цей проєкт. Єдине питання, яке виникло у членів виконкому: чому храм буде належати УАПЦ?

Та чиновники пояснили, що процес виготовлення та погодження документів почався ще у 2017 році, до отримання Україною томосу та утворення єдиної помісної церкви. Проте, як запевнив парох храму, тепер цим питанням повністю займається Львівська єпархія ПЦУ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.