У Львові горів російський банк

Сьогодні вночі, 12 лютого, у приміщенні відділення "Альфа-Банку" на вул. Сихівській, 5 виникла пожежа.

Як повідомляють в міському управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, пожежу ліквідували о 03:32 год., передає "Еспресо.Захід".

Загиблих та травмованих внаслідок події немає. Вогонь пошкодив частину приміщення площею близько 10 квадратних метрів.

Фото: поліція Львівської області

Наразі правоохоронці встановлюють причини пожежі. Як зазначається, на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції.

За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Довідково. "Альфа-Банк" – найбільший приватний банк в Росії, що входить в п'ятірку найбільших банків Росії по обсягах активів за даними рейтингів РБК і Forbes. Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2019 року за розміром загальних активів "Альфа-Банк" посідав 6 місце (69,41 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов. "Альфа-Банк" в Україні належить компанії "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана, Петра Авена, Германа Хана і Олексія Кузьмічова. На офіційному сайті НБУ Фрідман і Хан вказані як громадяни Ізраїлю, Кузьмічов і Авен – громадянами Росії. У 2015 році активісти пікетували у Львові філії банку, називаючи установою представником країни-агресора.

Читайте також: На Львівщині горів меблевий цех

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.