Львів увійшов у трійку українських міст, в яких добре жити ІТ-фахівцям

Брали до уваги доходи і кар'єру в ІТ, розвиток ІТ-спільноти, вартість життя, транспортне сполучення з іншими містами, рівень освіти.

За результатами рейтингу сайту DOU, Івано-Франківськ, Львів і Вінниця – трійка міст, де ІТ-фахівцям жити добре. Очолив рейтинг сусідній Івано-Франківськ. Експерти відстежили тенденцію, що найкомфортнішими є саме невеликі міста на Західній Україні, передає "Еспресо.Захід".

Якщо хочеться побудувати кар’єру в ІТ, доведеться переїхати у Київ. До слова, у Харкові більше ніж у Львові вакансій, компаній ті ІТ-спеціалістів, але за суб’єктивними оцінками ІТ-перспектив у Львова вищі бали.

"На перші позиції в рейтингу вийшли міста середнього розміру, потіснивши міста-мільйонники. Це дещо неочікуваний для нас результат, адже наразі близько 85% ІТ-спеціалістів живуть у п’яти найбільших містах України. Проте ці обласні центри, як показують дані, не є найзручнішими", – йдеться в повідомленні.

DOU обчислював рейтинг за такими метриками: доходи та кар'єра в ІТ, розвиток ІТ-спільноти, вартість життя, транспортне сполучення з іншими містами, зручність проживання, пересування, рівні освіти, медицини, злочинності та екології тощо.

Загалом ІТ в Україні зосереджено у трьох містах – Києві, Львові та Харкові.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал