Зі Славського в Пилипець за пів години? Можна, але не цьогоріч

У рамках проєкту "Мале карпатське коло" цього року відремонтують майже 15 мостів.

Масштабний проєкт "Мале карпатське коло", завдяки якому мали б з'єднати автошляхами Плай, Пилипець і Буковель, цього року не завершать. Як пояснив "Еспресо.Захід" керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, складність робіт у тому, що на цих ділянках багато мостів.

"Ми плануємо цього року відремонтувати дві ділянки від Сколе до Славська. Це орієнтовно 18 км. Ці дороги не просто відремонтують, вони будуть освітлені, з вело доріжками, хідниками для пішоходів. Складність у тому, що на цих ділянках 10-15 мостів, – каже Олег Береза. – До кінця року плануємо повністю завершити всі проєктні роботи й укласти договори на ремонт усіх інших ділянок у рамках "Малого карпатського кола". Йдеться про майже чотири десятки мостів і п’ять ділянок доріг".

На ці роботи у Службі автомобільних доріг Львівської області цього року передбачено 1,2 млрд грн. Окрім цього, замовником частини робіт у рамках "Малого карпатського кола" є Львівська обласна адміністрація. Департамент дорожнього господарства ЛОДА очікує отримати на цей проєкт 700 млн грн.

"Цього року хочемо зробити дорогу до нового перевалу з Закарпатською областю. Але говорити, що уже в грудні наступного лижники можуть їздити цієї дорогою між Славським і Пилипцем, – зарано. Адже це залежить також від Закарпатської й Івано-Франківської областей", – каже Олег Береза.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.