Садовий пропонує зробити 12 лютого вихідним

Це потрібно, щоб комунальні служби могли якісно прибрати вулиці. Закликають долучатися і львів’ян.

Про це повідомили на брифінгу щодо роботи комунальних служб Львова з подолання негоди у Львівській міській раді, передає "Еспресо.Захід".

Мер Андрій Садовий розповів, що за даними синоптиків, на 9:00 11 лютого, у Львові випало 168% опадів місячної норми. Він зазначає, що прибрати все одразу неможливо фізично. Необхідно мінімізувати потоки людей, які користуються дорожньою інфраструктурою, та залучити максимальну кількість снігоочисної техніки.

"Якщо спрогнозувати ті снігопади, що будуть до кінця дня і 12 лютого, то за тиждень маємо дві місячні норми снігу. Це майже один метр снігу. Звертаюсь до підприємств та установ, щоб оголосити завтра вихідний день. Звичайно, ті, що забезпечують життєдіяльність міста, повинні працювати", – говорить Садовий.

Очільник міста також зазначив, що техніки недостатньо, щоб подолати наслідки негоди: "Треба докупити 500 одиниць техніки, але вона знадобиться лише на один тиждень на вісім років. Це нераціонально. Коли в інших містах світу така ситуація, то все закривають і оголошують надзвичайний стан. Люди виходять з лопатами та прибирають".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал