"Люди вже зрозуміли, що немає такої ціни, як 6,99 грн за кубометр газу", - Волинець

"Через неможливість сплатити рахунки, знову почне зростати напруга у суспільстві", - прогнозує нардеп фракція ВО "Батьківщина", голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Такими побоюваннями політик поділився в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Зрозуміло, що влада – некомпетентна, безвідповідальна і не визнає своїх прорахунків та своєї бездіяльності. Але є парламент, той же енергетичний комітет (Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, – ред.), є депутати, які напрацювали відповідні законопроєкти. Не треба забувати, що в січні відбувся "Тарифний майдан". Збили напругу тільки тим, що пообіцяли людям суттєво зменшити ціну на газ. Але всі вже починають розуміти, що немає такої ціни 6,99 гривні за один кубічний метр (таку граничну фіксовану ціну на газ для населення у січні встановив Кабінет Міністрів. – ред.). Люди зараз починають отримувати платіжки і не спроможні їх оплатити, тож соціальна напруга знову буде зростати", – переконаний народний депутат.

Михайло Волинець нагадав, що фракція ВО "Батьківщина" зареєструвала законопроєкт, який передбачає впорядкування цін на газ і, таким чином, перерахунок тарифів для населення.

"Виникає питання, що робити зі січнем. За січень треба буде по-хорошому повернути людям кошти, які витягнули з їхніх кишень через т. зв. "ринок", корупційні шляхи і змову. Тут на допомогу депутатам з поміркованою відповідальністю має прийти Антимонопольний комітет. Якщо регулятор не займе нормальної позиції, такого регулятора треба погнати, – вважає нардеп. – Я ще 11 жовтня, бачачи такі промахи подав позовну заяву до суду проти Кабінету Міністрів. Показував, де є прорахунки. Звертав увагу, що регулятор не працює належним чином. А якщо ще й повернутися у 2019-2020 рік, то побачимо, як в Україну заводили російську електроенергію, яка була тут не потрібна (і це голова парламентського комітету енергетики та ЖКП Андрій Герус називав "ринком"). Так само завозили російське вугілля газової марки. Це – гібридна війна проти України".

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал