"Кінопалац "Копернік" не виселяють", – управління комунальної власності

Потрібно лише продовжити договір оренди.

Аби продовжити договір – треба вчасно подати заяву. Відповідно до нового закону, продовження договору оренди має відбутись у системі Prozorro. Продажі. У цьому запевнила керівниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун, передає "Еспресо.Захід".      

За словами чиновниці, ніхто не виселяє кінопалац "Копернік". Але оскільки у червні цього року закінчується 20-річний договір оренди, потрібно лише вчасно його продовжити.

Як пояснили в управлінні комунальної власності, цільове призначення буде таке ж, як і в попередньому договорі. Однак новий закон про оренду вимагає, щоб продовження договору відбувалося через систему Prozorro. Відтак, міське управління попередило орендаря, щоб він подав заяву, і що буде аукціон з оренди.

На сьогодні вартість оренди цього приміщення становить 8 грн/кв.м. при площі 700 м. При пролонгуванні договору, зрозуміло, що ціна буде вищою. "Закон каже, що стартова орендна плата - це 1% від балансової вартості майна, яку дає балансоутримувач. У нашому випадку, балансоутримувачем є сам орендар. Експертну оцінку цього приміщення ми зробили у 2016 році, і вона становила 30 млн грн. Відповідно, оренда - орієнтовно 300 тис. грн, тобто 428 грн/кв.м", - додала Інна Свистун.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал