Правоохоронці розповіли, хто і чому осквернив пам’ятник Бандері у Львові

Вандалами виявилися студенти львівського вишу, які заробили це за гроші.

Львівські поліцейські встановили, ким є зловмисники, які облили фарбою пам’ятник Степанові Бандері. Про це повідомляє поліція Львівської області у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

Як зазначають правоохоронці, зловмисниками виявилися двоє уродженців Хмельницької області. Це студенти одного із львівських навчальних закладів. Їхній вік – 19 та 24 роки.

"Розкриття цього цинічного злочину, вчиненого у Львові, було справою честі для усіх правоохоронців", – відзначив начальник головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський.

Як пише управління Служби безпеки України у Львівській області, за попередньою інформацією, мотивом такого ганебного вчинку молодиків була матеріальна вигода.

Слідчі повідомили затриманим про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України.

Наразі обом зловмисникам оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Якщо вину доведуть, їм загрожує позбавлення волі до семи років. Тривають слідчі дії для встановлення замовників злочину.

Фото: поліція Львівської області

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.