Львів'ян запрошують допомогти безхатькам пережити снігопад і морози

Також людей просять організувати обіди та не зачиняти під'їзди.

Людям, які з різних причин опинилися на вулиці, потрібна допомога. Благодійні організації Львова закликають долучитись до збірок одягу, харчів і роздач їжі. Про це повідомив керівник благодійної організації "Eleos-Lviv", яка діє при Львівсько-Сокальській єпархії ПЦУ, ієрей Іван Данилів, передає "Еспресо.Захід".

"У Львові вже котрий день сніжить, також прогнозують морози. Для людей, які живуть на вулиці, у "Eleos Lviv" і "Здійснити мрію" волонтери готуються до роздачі їжі та гарячих напоїв, щоб хоч якось їм допомогти. Роздача їжі у нас традиційно щоп’ятниці о 15:00 год коло Порохової вежі. Закликаємо всіх долучитися до благодійної акції", – розповів "Еспресо.Захід" Іван Данилів.

Фото: facebook EmausOselya

Якщо ви не можете долучитися до роздачі їжі особисто, то можете переказати кошти на картку: 5457082221601383 (Приватбанк, Іван Данилів). Також можна звернутися до організацій "Eleos Lviv" або "Здійснити мрію".

Ще одна благодійна організація - спільнота "Емаус – Оселя" закликає не зачиняти під'їзди у сильні морози і при нагоді дати бездомній людині гарячого чаю чи якоїсь страви. Можна також запропонувати теплий одяг чи надати інформацію про пункти годування для безпритульних людей.

Фото: facebook EmausOselya

"Ми знову виїжджаємо на нічне патрулювання містом з гарячою стравою і теплим одягом. Наш Осередок підтримки безпритульних людей працює двічі на тиждень (вівторок та п'ятниця) з 9 до 17 години. Тут можна помитися, постригтися, зігрітися, отримати необхідний одяг та взуття, поїсти, отримати консультацію соціального працівника (Винники, вул. Винниченка, 3).  У нашому будинку Спільноти ми збільшили кількість ліжкомісць на 5, але і ці вже зайняті. На сьогодні у нас проживає 30 колишніх безпритульних людей і вільних місць, на жаль, немає", - пишуть волонтери.

 Також вони інформують, що у міському Центрі обліку та нічного перебування безпритульних людей  пункт обігріву функціонує щоденно з 09:00 до 20:00 год (з 20:00 до 09:00 год для бездомних осіб діє відділення нічного перебування). Тобто усі відвідувачі можуть залишатись тут упродовж доби.

Повідомити про місця перебування бездомних людей, які потребують допомоги, можна за телефоном 2331479 або 2331049. Також можна телефонувати на "Гарячу лінію міста" за коротким номером 15-80.

А ось пункт обігріву на вул. Личаківській, 56 працює в робочі дні з 09:00 до 18:00 год., однак його відкривають за умови зниження температури повітря до мінус 10 °C. Але через різке погіршення погодних умов пункт діятиме і за вищих температур.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал