Більшість доріг Львівської області не розчищені, – ЛОДА

У найкращому стані перебувають дороги карпатського регіону.

Про це повідомили на брифінгу щодо негоди в області та очищення автомобільних доріг від снігових опадів, передає "Еспресо.Захід".

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко розповів, що найбільше снігоочисна техніка працює на дорогах державного значення, оскільки вирішили забезпечити доїзди між районними центрами. Стосовно доріг місцевого значення, то станом на 13:00 розчистили більш як 700 км. Бучко зазначив, що більшість доріг області залишаються нерозчищеними: "Звертаюсь до всіх мешканців Львівської області. Необхідно утриматися від поїздок. Також через складні погодні умови скерували рекомендації до навчальних закладів області, щоб організувати дистанційне навчання. Кожна школа прийматиме рішення".

Читайте також: ЛМР розповіли про зміни у роботі шкіл та садочків у Львові.

Керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза розповідає, що дорогах області сьогодні працює більше як 200 одиниць техніки та близько 250 людей.  У найкращому стані дороги карпатського регіону.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Львівщини Василь Шаволо говорить, що 100 поліціянтів (47 екіпажів) патрулюють дороги Львівщини.  Також до складу працівників апарату залучили 10 додаткових екіпажів, які працюють разом з підрядними організаціями та допомагають очищати дороги. Крім того, у кожному районі Львова є патрульні, які супроводжують снігоочищувальну техніку.

"Попереду їде патрульний автомобіль, а позаду – спецтехніка. Це нормально, бо багато водіїв ігнорують та не хочуть пропускати снігоочищувальні машини. Стосовно евакуаторів, то їх викликали як і по місту, так і по області. Бо є багато автівок на літній гумі. Вони неспроможні рухатися", – каже Василь Шаволо.

Заступник начальника головного відділу управління ДСНС у Львівській області Микола Гуменюк повідомив, що всі підрозділи рятувальників у режимі підвищеної готовності. Вони співпрацюють зі Службою автомобільних доріг і сьогодні, 11 лютого, із заметів три шкільних автобуси.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.