Зимова сплячка: у притулку "Домажир" всі ведмеді міцно сплять

У ведмежому притулку "Домажир" всі 22 клишоногі впали у зимову сплячку.

Про це "Еспресо.Захід" розповіли у притулку.

"У нас є 22 ведмеді і всі вони зараз сплять. Так звана "зимова сплячка" у ведмедів досить нестабільна, тому ми називаємо її швидше не сплячкою, а сном. Ведмеді можуть прокидатися у цей період і вилазити з барлогів. Для прикладу, так сталося 27 січня, коли потепліло, то ведмедиця Машутка вирішила перевірити, чи це вже весна? Загалом, всі наші ведмеді у різний період залягли в цю зимову сплячку. Хтось на початку листопада, хтось у кінці грудня, а хтось на початку січня. Та ще до настання цієї справжньої лютої зими, яка спостерігається останніми днями, у нас всі ведмеді вже спали", – сказала представниця притулку "Домажир" Оля Федорів.

Ведмідь "Потап"

Читайте також: У Сокалі врятували 16 лебедів, які примерзли до криги

Також Оля Федорів відзначила, що у притулку ведмеді заново вчаться засинати зимою, у них відновлюються природні інстинкти.

"Були випадки, коли ми привозили ведмедів у вересні-жовтні і вони ще не знали, як це засинати зимою? Бо до цього жили в маленьких вольєрах та клітках. Тому вони зимою не спали, а просто бавилися снігом. У нашому притулку для ведмедів створені максимально сприятливі умови, щоб тварини відчували себе як у дикій природі, у лісі. Тут у них відновлюються забуті інстинкти і вони знову впадають у зимову сплячку. Деякі ведмеді починають навіть самі собі рити ями-барлоги", – розповіла Оля Федорів.

Фото архівні. Усі фото надали у ведмежому притулку "Домажир"

Довідково. Ведмежий притулок "Домажир" – унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, який розташований за 15 км від Львова біля с. Домажир. Заснований за підтримки Міжнародного фонду "Чотири лапи" (Австрія), притулок допомагає ведмедям, рятуючи їх із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів.

Саме у притулку "Домажир", в умовах, максимально наближених до природніх, врятовані ведмеді проходять процес реабілітації та відновлення. Окрім того, ведмежий притулок "Домажир" є не лише новою домівкою для ведмедів, але й потужним осередком освіти та виховання екосвідомості. На регулярній основі тут відбуваються екскурсії і заходи, дотичні до зоозахисної та екологічної діяльності нашого краю.

Читайте також: На Львівщині попереджають про небезпеку сходження лавин

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал