З інфарктом на санях: медики "швидкої" встигли доставити жінку до лікарні

На Жовківщині 67-річну хвору до машини "швидкої" довелося доставляли на санях.

Через снігопад машина "швидкої" не змогла проїхати до жінки, у якої діагностували інфаркт. Однак медики не розгубилися і поклали жінку на сани і в такий спосіб транспортували до машини. Тільки так вдалося врятували 67-річну жінку з Мокротина, що біля Жовкви на Львівщині.

Про це інформують у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передає "Еспресо.Захід".

Інфаркт у жінки діагностувала місцева фельдшерка Галина Бакун із пункту екстреної медичної допомоги "Жовква". Саме вона зі 122-ю бригадою першою прибула на виклик і побачила симптоми інфаркту. Їй на підмогу прибули лікарі обласного центру екстреної медицини Володимир Ананєвич і фельдшерка Святослава Мілян.

Фото: facebook/Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

"Ідея використати сани як додатковий транспорт до швидкої належала нашій бригаді. Це допомогло, бо часу на роздуми особливо не було. Пацієнтка отримала весь необхідний медикаментозний супровід, але їй був необхідний стаціонар для адекватної допомоги. Хоч Мокротин і належить зараз до Львівської ОТГ, але там досі дуже погана дорога, немає асфальту і до того ж лежить багато снігу. Попри все, за 40 хв. ми вже були у кардіоцентрі у Львові. Пацієнтку швидко прийняли і взяли в операційну Стентування значно покращить якість її життя", - розповів "Еспресо.Захід" лікар обласного центру екстреної медицини Володимир Ананєвич.

Зауважимо, що тягнути пацієнтку на санях медикам довелося близько 600 метрів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал