"Заборони російських ЗМІ і введення санкцій проти каналів Медведчука для боротьби з російською пропагандою недостатньо", - Лозинський

Народний депутат України від "Голосу" запевнив, що його фракція підтримає законопроєкт народного депутата від фракції "Європейська солідарність" Миколи Княжицького про фінансову прозорість мовників, якщо той буде винесений на голосування.

Про це політик повідомив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Ми маємо розуміти, що боротьба з пропагандою, боротьба з фейками та впливом (Російської Федерації. – Ред.) через інформаційні канали передбачає багато кроків. І те, що зараз заборонили російські ЗМІ, що у нас ввели санкції проти каналів Медведчука, цього, зрозуміло, недостатньо", - зауважив Роман Лозинський.

"Розголошення імен власників (бенефіціарів) – абсолютно правильний крок. Подібні кроки ми з фракцією "Голос" підтримували раніше і надалі будемо підтримувати, але на цьому не потрібно зупинятися, - додав нардеп. - Для того, щоб повертати Крим, повертати окуповані території, мусить чинитися великий спротив тій пропаганді, яка є на цих територіях. Повинна провадитися велика безпекова політика країни. На превеликий жаль, довший час ми не бачили від президента Зеленського конкретних кроків. Коли у травні минулого року з ініціативи "Голосу" продовжили санкції щодо соцмереж ВКонтакте, mail.ru, Однокласники і т.д., президент Зеленський довго опирався і це рішення давалося дуже нелегко. Тому боротьба триває. Багато кроків ще треба зробити, і цей закон – один із таких кроків". 

На думку народної депутатки України, фракція "Європейська Солідарність" Ірини Фріз, якщо до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" будуть внесені зміни, запроповані нардепом Миколою Княжицьким, це посприяє очищенню українського медіапростору від російської пропаганди. "Закон, який допомагає розкрити власників або вийти на тих людей, які мають безпосередній вплив на редакційну політику каналу, безумовно, є таким, що буде сприяти роботі Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка здійснює контроль за дотриманням вимог законодавства. Тож розглянути цей законопроєкт потрібно якомога скоріше", - наголосила в ефірі програми "Головне" народна депутатка.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.