Відбулося перше засідання нового виконкому Львівської міськради

Оновлений виконавчий комітет ЛМР зібрався після більш ніж трьох місяців, що минули з дня місцевих виборів.

На засіданні розглядали 30 питань, повідомляє "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 9 лютого, відбулося перше засідання виконавчого комітету Львівської міської ради нової каденції. На нього було винесено 30 питань, як, як і годиться, стосувались найбільш важливих та оперативних питань міської господарки.

Читайте також: Хто є хто в новому виконкомі Львівської міськради?

 

Зокрема, було проголосовано питання обслуговування коштів комунального бюджету в "Укргазбанку". Попередньо це питання обговорювали на засіданні сесії міської ради, воно викликало тривалі дискусії. У підсумку було прийнято рішення розмістити в цьому банку міські гроші лише в першому кварталі 2021 року.

Далі обговорювали блок питань, що стосувалися фінансування видатків новоприєднаних громад. Зокрема, йшлося про включення їх у бюджет Львова та виплату зарплат працівникам на місцях.

Ще низка рішень стосувалися надання матеріальної допомоги медичним працівникам і ветеранам російсько-української війни. Також йшлося про фінансування прийомних сімей і закладів охорони здоров’я.

Читайте також: Потішний виконком Садового: без містобудівних, зате з невідомими програмами

Зазначимо, це було перше засідання нового виконавчого комітету Львівської міської ради після виборів 26 жовтня. Тривалий час Андрій Садовий зволікав із затвердженням нового складу виконкому. Натомість із завидною регулярністю, часом і двічі на тиждень, ініціював скликання старого складу. Переважно ці засідання не відбувалися через відсутність кворуму, оскільки частина членів органу вже стали депутатами та не могли входити у виконком, а інша відчувала свою сумнівну легітимність.

Попри це, до порядку денного кожного засідання вносили скандальні питання, які стосувалися видання містобудівної документації. Це викликало спротив новообраних депутатів, які приходили на кожне засідання для того, щоб не допустити голосувань.

Урешті новий склад виконкому було винесено на обговорення депутатського корпусу та проголосовано на сесійному засідання 4 лютого.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал