У Львові та області наклали штрафи за неналежне утримання доріг

У Львові таких фактів було десять, в області – шість.

Про це на брифінгу щодо негоди в області та стану автомобільних доріг розповів начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко, передає "Еспресо.Захід".

Роман Пилипенко розповів, що попри цілодобову координацію між службою автомобільних доріг, державною службою з надзвичайних ситуацій, на дорогах області виникали проблеми. Відділ безпеки дорожнього руху чергував цілодобово і, як зазначив Пилипенко, зважаючи на аномальну кількість опадів, всі служби працювали добре.

За неналежне утримання вулично-шляхової мережі наклали штрафи на відповідальних посадових осіб. По Львову таких фактів було десять, по області – шість.

"У Львові склали сім протоколів через неналежне утримання вулично-шляхової мережі й три через невиконання вимог приписів поліції. Штрафи невеликі, але суть в тому, що це дисциплінує посадових осіб. Ми не ставимо за мету максимально притягати до відповідальності посадових осіб, бо розуміємо, що кількість опадів є аномальною. Стосовно кількості ДТП, то їхня кількість зросла, але не значно. Це механічні ДТП через недотримання дистанції, інтервалів", – розповідає Роман Пилипенко.

Начальник управління патрульної поліції зазначив, що проблеми виникали з великогабаритним транспортом. Поліціянти змушені зупиняти вантажівки, оскільки  законодавча база не дає можливості зобов'язати перевізників використовувати зимову гуму.  Вантажівки почали буксувати й закривали доступ снігоочищувальній техніці.

"Є фури, що їдуть в місто не транзитом, а на вигрузку. Складно пояснити, що коли фура зупиняється на засніженому перехресті, то менші автомобілі рушають, а фури не можуть. Вантажівка починає буксувати. Їх збирається кілька й утворюються затори. Так було з Галицьким перехрестям. Ми разом з багатьма службами й просто з автомобілістами розтягували все майже до третьої ночі", – пояснює Роман Пилипенко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.