У ЛОДА повідомили, що загроз та значних проблем через негоду на дорогах області немає

Найбільш проблемні ділянки були у Сколівському, Турківському, Старосамбірському районах, де падав дощ. Також складнішою ситуація була в Радехівському районі через сильний вітер.

Про це повідомили на брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації щодо негоди в області та очищення автомобільних доріг від снігових опадів, передає "Еспресо.Захід".

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко зазначає, що прибиральна техніка працює у посиленому режимі й у кожному новоствореному районі є близько 10 снігоочищувальних машин.

За 8 та 9 лютого на гарячу лінію надійшло 18 скарг. Бучко говорить, що коли врахувати, що в області є 6 500 км доріг місцевого значення, то це хороший показник: "В один момент не можемо всі дороги розчистити, але сьогодні погода покращилась і до кінця всі проїзди розчистять. Вчора найбільш проблемні ділянки були у Сколівському, Турківському, Старосамбірському районах, де падав дощ. Також складнішою ситуація була в Радехівському районі через сильний вітер. Сьогодні без електрозабезпечення лишаються три населених пункти, проте його мають відновити".

Читайте також: Гори снігу. Куди звозять львівський сніг?

Керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза говорить, що в його підпорядкуванні 1881 км доріг державного значення. Особливу увагу спрямовують на прибирання доріг гірських масивів. Також у ніч з неділі на понеділок, 8 лютого, обмежили рух великих вантажних машин через затори на об'їзній Львова і по дорозі з прикордонних пунктів. Протягом 8 та 9 лютого їздили понад 200 одиниць спецтехніки. Щодня використовували по п'ять тисяч тонн піскосуміші.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Микола Гуменюк каже, що головні зусилля обласного управління ДСНС спрямовані першу на моніторинг оперативної обстановки. Вони передавали штормові попередження до служб та до населення. Гуменюк стверджує, що загрози життю чи здоров'ю людей не було, оскільки підрозділи, які працюють у критичні моменти, залучали у період з 7 по 10 лютого лише три рази.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.