"Найкращим референдумом був би той, на якому б винесли питання про заборону ОПЗЖ", – Бобиренко

Політолог, керівник експертної групи "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко вважає, що ОПЗЖ повинна спіткати та ж доля, яка спіткала комуністичну партію в Україні.

Таку думку він озвучив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Якщо Зеленський перейшов Рубікон і так сталося, що він різко "поправішав", то було б добре йому йти далі, працювати над тим, щоб люди з ОПЗЖ втрачали свій спокій. Найкращим був би той референдум, на якому б винесли питання про заборону ОПЗЖ як партії слідом за комуністичною, і щоб вони пішли десь у тартарари, Тмутаракань або за Кільцеву московську дорогу", - пожартував політичний експерт.

"Якщо Зеленський піде далі і РНБО буде приймати якісь рішення, то можна буде запроваджувати місцеві санкції, не чекаючи санкцій Сполучених Штатів проти конкретних депутатів і заводити на них кримінальні справи. Не вважаю ОПЗЖ політичною партією у класичному розумінні. Це – типова хрестоматійна п’ята колона Кремля і боротьба з нею має проводитися як з колаборантами, сепаратистами та посібниками тероризму. Відповідно, наслідки для них мають бути такими ж, як для комуністичної партії", - резюмував Віктор Бобиренко. 

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал