Суд зобов’язав колишнього травматолога відшкодувати Стрийській лікарні 850 тис. грн

Кошти було стягнуто з державного бюджету, а тепер їх має повернути лікар.

Стрийський міськрайонний суд Львівської області задовольнив позовну заяву Стрийської місцевої прокуратури до колишнього лікаря-травматолога Стрийської ЦРЛ про стягнення з нього коштів, які медичний заклад раніше відшкодував потерпілим унаслідок дій цього працівника.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Як зазначено в повідомленні пресслужби, у справу втрутилася прокуратура, оскільки кошти потерпілим сплатили за рахунок державного бюджету, а лікарня при цьому не вжила жодних заходів для відшкодування цієї суми колишнім працівником.

Пресслужба прокуратура Львівської області нагадує, що у квітні 2019 року суд визнав лікаря-травматолога винуватим у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого. Відтак зі Стрийської ЦРЛ, де працював обвинувачений, на користь потерпілих було стягнуто понад 850 тис. грн матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

 Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурора, задовольнив позов і зобов’язав колишнього лікаря повернути понад 850 тис. грн до бюджету.

Читайте також: На Львівщині медсестри оголосили голодування через простій лікарні 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.