США нададуть холодильники для зберігання вакцини Pfizer

Завдяки новій допомозі органи охорони здоров’я України зможуть гарантувати безпечне зберігання та транспортування вакцини.

США планують надати Україні холодильники, аби допомогти розподілити перші 117 тисяч доз вакцин проти коронавірусу виробництва Pfizer.

Про це повідомляє посольство США в Україні, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Сполучені Штати нададуть нову допомогу Україні в її зусиллях щодо отримання та розповсюдження вакцин проти COVID-19, які мають прибути в Україну найближчими тижнями.

"Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує дуже низьких температур. Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці", – розповіла Крістіна Квін.

Як зазначено в повідомленні, США вже надали Україні понад 48 мільйонів доларів на підтримку системи охорони здоров’я, забезпечення захисними засобами, на допомогу малим і середнім підприємствам, які постраждали від пандемії, для боротьби з дезінформацією про вірус та на підтримку інших державних ініціатив.

За словами Крістіни Квін, завдяки цій новій допомозі органи охорони здоров’я України зможуть забезпечити безпечне зберігання та транспортування вакцини при надзвичайно низьких температурах, необхідних для вакцини Pfizer. Оскільки державний сектор охорони здоров’я не має необхідних технічних потужностей для зберігання вакцини за таких низьких температур, Україна потребувала підтримки для того, щоб дуже швидко організувати логістику.

Довідка: вакцину виробництва Pfizer необхідно зберігати за температури -70°С. Її мають транспортувати за системою "холодного ланцюга". Після того, як вакцину привозять до країни-призначення, препарат у вантажівці-рефрижераторі мають відвезти на "морозильну ферму", де вона має зберігатися до 6 місяців за температури -70°С. Потім вакцину розкладають в окремі пакети із сухим льодом та розподіляють між центрами вакцинації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал