Міжнародні військові навчання Rapid Trident цьогоріч відбудуться у вересні

До них буде залучено понад чотири тисячі військовослужбовців.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Міжнародні військові навчання Rapid Trident цьогоріч відбудуться у вересні. Традиційно військові із різних країн світу зберуться у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у селі Старичі на Львівщині. Як повідомив у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" речник Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Антон Миронович, участь у навчаннях нині вже підтвердили Збройні Сили США, Канади, Великої Британії та Молдови. Відповідь інших країн — членів НАТО наразі ще очікують.

"Більшість військовослужбовців буде з України, - розповідає речник Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Антон  Миронович. - Якихось суттєвих відмінностей цьогоріч не буде. За основу беремо досвід бойових дій на Сході України. Тобто є НАТО, і є країна агресор, яка нападає. Усі разом консолідують сили і відбивають атаку".

Уперше у 2021 році батальйонні тактичні навчання проводитимуться з бойовою стрільбою. Раніше використовувалися елементи такої стрільби, а нині триватимуть комплексно.

"Раніше військовослужбовці у навчаннях використовували холості набої. Цьогоріч буде підрозділ з певним бойовим завданням. Військовослужбовці будуть завдавати ураження справжніми набоями по мішенях", - додав Антон Миронович.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.