Львів'яни: "Де техніка і комунальники?" Чиновники ЛМР: "Поможіть собі самі"

У Львові та області справжня зима, а снігу випало стільки, що мешканцям годі добратися на роботу.

Та замість якісного прибирання міста від снігу, в ЛМР закликають львів'ян допомагати собі самим. Зокрема, про це повідомив директор департаменту "Адміністрація міського голови" ЛМР Євген Бойко, передає "Еспресо.Захід".

Читайте також: Садовий звинуватив себе у снігопаді. А прибирати біля будинку закликає кожного

"Разом з Андрієм Москаленком ранкову зарядку перед роботою замінили на розчищення вулиці Федорова від снігу. Наші комунальні служби працюють безупинно. За це велике дякую! Закликаємо приватний бізнес навколо своїх локацій зробити те саме!", - написав Євген Бойко.

На що у коментарях депутатка ЛМР від "Європейської солідарності" Олена Пасевич запитала, чи можна розчистити вулиці без піарних фотозвітів та постів?

"Чи то вже професійна деформація, жодної дії без публічності її висвітлення?!" - написала депутатка.

Читайте також: "Просимо відгорнути сніг": львів'яни скаржаться на неприбрані вулиці   

Львів'янка Таня Шевченко прямо запитує заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, а де снігоприбиральна техніка? 

"Як Ви та інші працівники МР добрались до роботи? Де техніка, де всі ЛКП, в які ми вливаємо і вливаємо, де ті, хто несе відповідальність за дороги і вулиці?

Так, снігу багато, так, погіршення погодних умов, але місто про це знало, було попереджено, ми хизуємося, що в нас все є, техніка є, люди є, навіть кавова гуща є, а на дорогах і у дворах, як завжди колапс!" - написала Таня Шевченко.

Також львів'яни критикують владу, коли снігу не було, то регулярно повідомлялося, що снігоприбиральна техніка працює і місто "без снігу", та коло випало багато снігу, то вже ніхто не справляється. 

"Снігоприбиральна техніка напрацювалася, коли снігу не було", - написала Іринка Арніка у коментарі під дописом Гарячої лінії міста Львова на тему "долучитися прибирати сніг" у місті.

"Дивно, в листопаді, коли не було снігу, їздила снігоприбиральна техніка, а коли сніг в лютому, то її нема, цирк на дроті", - написала у коментарі Наталка Веремій у тому ж дописі. 

Журналіст Андрій Маринюк жартує, що снігоприбиральна техніка перша послухалася поради "без нагальної потреби не покидати домівки".

"Заклик влади міста не виїжджати сьогодні на дороги першими підтримали водії громадського транспорту і снігоприбиральної техніки", - написав Маринюк.

Як повідомляють в ЛМР, попри складні погодні умови, випуск громадського транспорту забезпечено.

"Станом на 8.00 год електротранспорту - 97% від плану, автобусів АТП-1 - 94% від плану, автобусів приватних перевізників — 61% від плану. Всі комунальні служби будуть працювати цілий день", - написала готово пресслужби ЛМР Христина Процак.

Нагадаємо, зранку у Львові працювало 93 одиниці снігоочисної техніки та 1300 комунальників.

Фото: фейсбук-група "Все про Городок"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал