Герус вигадав зупинку енергоблоків у Добротворі, - генеральний директор D.Trading

Віталій Бутенко переконує, що голова парламентського комітету з ТЕК свідомо поширює фейки, які виправдовують імпорт елетроенергії з Росії.

Про це генеральний директор D.Trading (компанії, яка здійснює торгівлю енергетичними продуктами: електроенергією, газом, газовим конденсатом, вугіллям) написав на своїй сторінці у Facebook, інформує "Еспресо.Захід".

"Герус знову пішов в шалені інформаційні маніпуляції задля захисту милого для нього імпорту російської електроенергії, - написав Бутенко. - За останні 1,5 роки маніпуляції стали мейнстрімом енергетичної галузі. Для політиканів – це нормальна справа. Маніпуляції та фейки. Але коли це стає інструментом формування державної політики цілої галузі, тут треба зупиняти це безвідповідальне інформаційне свавілля".

На думку генерального директора D.Trading "сьогодні вони перейшли вже на відверту брехню. Герус говорить, що аварійна зупинка енергоблоків ДТЕК в Ладижині та Добротворі спричинили імпорт з Росії. Проте пану Герусу насправді чудово відомо, що 5 лютого з енергоблоком №5 Добротворської ТЕС не могла статись аварійна зупинка з однієї простої причини – він не включався в енергосистему, не виробляв для енергосистеми жодного мегавату електроенергії. Про яке аварійне відключення може йти мова?".

Бутенко розповів, що відбувається насправді:

- Енергоблок №5 Добротвірської ТЕС перебував у резерві і НЕ планувався НЕК Укренерго запускатись у роботу. Його не було в графіку на суботу, 5 лютого. Команду на підняття цього енергоблоку НЕК Укренерго дав після виходу в аварійний ремонт енергоблоку №2 Ладижинської ТЕС.

- Енергоблок №5 ДоТЕС не був готовий для швидкого запуску в роботу, тому ДТЕК підняв енергоблок №1 Запорізької ТЕС і не зупиняв на короткий проміжок часу енергоблок №3 Запорізької ТЕС (хоча це було завчасно узгоджено з НЕК).

А тепер проста арифметика для пана Геруса:

- максимально дозволене навантаження від НЕК "аварійно зупиненого", за версією Геруса, енергоблоку №5 ДоТЕС – 90 МВт,

- дозволене навантаження енергоблоку №2 ЛаТЕС, який вийшов в ремонт, – 220 МВт.

- дозволене навантаження енергоблоку №1 ЗаТЕС, який запущено на заміну, – 307 МВт,

- дозволене навантаження енергоблоку №3 ЗаТЕС, який не вийшов в ремонт, - 307 МВт.

Разом "втрачених" для енергосистеми блоків із-за ЛаТЕС №2 та ДоТЕС №4 = 220 МВт + 90 МВт= 310 МВт.

Обсяг отриманих МВт завдяки тому, що ДТЕК підключив блоки ЗаТЕС №1 та №2 = 307 + 307= 614 МВт".

"Щось тут математика для "зради" не сходиться", - підсумував генеральний директор D.Trading.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.