У Львові відкриють соціальне ательє

У соціальному ательє працюватимуть жінки з соціально незахищених верств населення. Наприкінці березня представлять першу колекцію.

Про це повідомляє благодійний фонд  "Butterfly", передає "Еспресо.Захід".

Проєкт зі створення соціального підприємства "Соціальне ательє "Butterfly" підтримали в межах "Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі", що реалізує Фонд народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine.

У соціальному ательє працюватимуть жінки з соціально незахищених верств населення. Ті, що постраждали від домашнього насильства. Частину прибутку спрямовуватимуть на підтримку функціонування притулку для жінок та дітей.

Соціальне ательє матиме локацію – Молодіжний Центр Св. Івана Боско (вул. Кривчицька Дорога, 19). Зараз там тривають ремонтні роботи. Частково вже зібрали команду: директор, швачка, технолог. Також провели співбесіду з охочими приєднатися до проєкту. 

"Ми консультуємось і ведемо перемовини про майбутню співпрацю із людьми, котрі вже мають налагоджене швейне виробництво. Також до нас долучаються "зірки", що готові поширювати інформацію про проблематику домашнього насильства, а місцеві бутіки готові взяти нашу продукцію для реалізації. Зовсім скоро – наприкінці березня презентуватимемо першу колекцію", – повідомляють у благодійному фонді "Butterfly".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал