Львівський "Ідея Банк" перейде у власність російського "Альфа-Банку", – ЗМІ

Банк соратника Путіна готується придбати польський банк, головний український офіс якого розташований у Львові.

Про це пише FinClub з посиланням на кілька джерел на банківському ринку, інформує "Еспресо.Захід".

Генеральний менеджер "Альфа-Банку" Рафал Ющак домовився із власником "Ідея Банк" Лешеком Чарнецьким про продаж. Сторони планують закрити угоду до кінця літа 2021 року, кажуть співрозмовники.

Один із топменеджерів "Альфа-Банку" підтвердив цю інформацію, відмовившись назвати суму угоди. Однак у пресслужбі "Альфа-Банку" інформацію про угоду не коментують.

Сьогодні власник українського "Ідея Банк" оголосив на Варшавській фондовій біржі, що правління Getin Holding S.A, якому належить 100% акцій українського "Ідея Банку", підписало 5 лютого з неназваною "особою, яка працює на українському ринку", угоду щодо двох компаній – "Ідея Банк" і ТОВ "Нью Фінанс Сервіс".

"Відповідно до угоди учасник тендера приступить до комплексної перевірки компаній, і після її позитивного результату сторони перейдуть до узгодження умов потенційної угоди", – зазначено в повідомленні.

Getin Holding S.A. погодився надати учаснику торгів "на період до 30 квітня 2021 року ексклюзивні права на переговори про можливий продаж компаній".

Відзначимо, що у вересні 2020 року мажоритарного власника і главу наглядової ради польського "Ідея Банк" Лешека Чарнецького звинуватили в шахрайстві, пов’язаному з фінансовою пірамідою GetBack.

Уже в грудні "Ідея Банк" опинився на межі банкрутства через негативний капітал у 130 млн дол. і його примусово приєднали до іншого банку.

Нагадаємо, "Ідея Банк" працює на ринку України з 1989 року. На цей момент центральний його офіс розташований у Львові на вулиці Валовій, 11 у приміщенні, яке було зведене ще у 1910 році для іншої фінансової установи – страхової компанії "American Union".

"Альфа-Банк" працює в Україні з 1993 року. Одним з його власників є колишній львів'янин Михайло Фрідман, якого вважають людиною з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.