У родини Тараса Козака – десятки квартир, будинків та земельних ділянок у Львові

Це майно, яке офіційно не належить нардепу, під українські санкції не потрапило.

Родичі народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака, канали якого днями припинили мовлення через санкції РНБО, володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками – переважно у Києві або у Львові, звідки родом сам Козак.

Про йдеться у блозі "Таємниці Слідства", передає Еспресо.Захід.

З’ясувалось, що телеканали – це не єдині активи проросійського політика Тараса Козака. У своїй декларації за 2019 рік він, зокрема, вказав частки у 12 компаніях. Також він задекларував будинок на 330 квадратних метрів у селі Сокільники, що під Львовом та офіс на 100 квадратних метрів у Львові. У Києві він орендує будинок у компанії, що належить дружині одного з лідерів "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Оксані Марченко.

Читайте також: "Канали Медведчука руйнували гуманітарні підвалини держави", – Тетяна Вергелес

Кошти Козак зберігає переважно у білоруських банках. Відповідно до останньої декларації депутата, всього на рахунках політика у Білорусі – понад 7 мільйонів євро. В українському "Укрбудінвестбанку" Козак зберігає понад 378 тисяч гривень на 30 тисяч євро, а готівкою – 150 тисяч євро та майже 2,5 мільйони гривень.

Зазначається, що багато активів Козака не попали під санкції. Це стосується майна, яке офіційно належить не самому депутату, а його рідним. Зокрема, молодший брат Тараса Козака Богдан володіє 12-ма квартирами лише у Києві. З них 11 – у житловому комплексі Eliseum, а інша, 12-та квартира площею майже 2500 квадратних метрів розташована на елітному Печерську.

Також у Львові Богдану Козаку належить будинок, квартира, два паркомісця та дві комірки, а у області – будинок та тільки земельних ділянок. Ще 24 ділянки землі по львівській області він орендує. Про молодшого брата нардепа Козака відомо, він веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм – зокрема, вони займаються вантажними автомобілями, будівництвом та видобуванням піску.

Читайте також: "Ось що Байден животворящий робить": соцмережі про санкції для медведчуківських каналів

70-річна матір Тараса Козака Софія, яка є пенсіонеркою, володіє квартирою та паркомісцем у Львові, будинком та трьома земельними ділянками у Львівській області. Окрім цього, їй належить чотири квартири у новобудові в столиці.

Ще одна близька до Тараса Козака особа – Наталія Лавренюк – теж володіє низкою нерухомості. Жінка є цивільною дружиною нардепа та матір’ю його дитини. Також вона займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

Лавренюк, зокрема, володіє квартирою в Києві, 10-ма земельними ділянками у Київській області, будинком, квартирою та офісом у Львові. Також у власності Наталії Лавренюк елітна автівка – MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску. Зараз такий автомобіль коштує близько трьох мільйонів гривень.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.