У Львові за привласнення бюджетних коштів судитимуть підрядника

Директор підприємства зобов’язувався виконати ремонтні роботи дворів, внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів на одній із вулиць міста.

Директора підрядної організації у Львові звинувачують у завищенні вартості фактично виконаних робіт та внесенні до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура, передає "Еспресо.Захід".

Львівська місцева прокуратура №2 скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора одного із товариств, якому інкримінують внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, а також у  зловживанні повноваженнями юридичної особи приватного права, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Встановлено, що директор товариства, уклавши договір з органом місцевого самоврядування, відповідно до якого зобов’язувався виконати ремонтні роботи дворів, внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів на одній із вулиць м. Львова,  завищив вартість фактично виконаних робіт та подав для оплати свідомо неправдиві офіційні документи – акти виконаних робіт.

Згідно з висновком будівельно-технічної експертизи, збитки сягнули  майже 170 тис. грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області.

Санкції інкримінованих статей передбачають максимальне покарання у вигляді штрафу від 2 тис. до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.