У Львові комунальники відмивають облитий фарбою пам'ятник Бандері (фото, відео)

Сьогодні вночі, 5 лютого, у Львові стався акт вандалізму - двоє невідомих облили червоною фарбою пам'ятник Степанові Бандері.

Як повідомляє журналіст "Еспресо.Захід" з місця події, о дессятій ранку комунальники відмивали пам'ятник від червоної фарби.

Монумент забруднений фарбою і спереду, і ззаду. Також плями фарби є на плитці довкола пам'ятника.

Міський голова Львова Андрій Садовий написав на своїй сторінці у фейсбуці, що сподівається, що "вандалів знайдуть і навчать, як правильно використовувати фарбу".

"В найближчі години пам‘ятник буде відчищено. Шкода тільки комунальників, в яких і без того багато роботи", - зазначив Садовий.

Також засудив акт вандалізму голова Львівської ОДА Максим Козицький.

"Ідейні вороги України боялися його ще за життя. Їхні нащадки бояться Степана Бандеру після смерті", - зазначив очільник області.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак звернулася до правоохоронних органів з проханням у найкоротший термін встановити зловмисників та відновити патрулювання поблизу пам`ятника Степану Бандері.

"Провідника боялись живим і з ним борються досі. Адже його справа жива – справа творення сильної і незалежної України.
Ми повинні берегти пам`ять про наших Героїв та захищати нашу історію, бо це є основою нашого успішного майбутнього, як держави та нації. 
Вимагаю вжити усіх необхідних заходів для встановлення зловмисників та обставин події", - зазначила Ірина Гримак. 

Камери відеоспостереження Управління безпеки міста ЛМР зафіксували, як о 00:13 дві людини кидали пакети з фарбою в пам`ятник Степану Бандері. Як повідомляє "Варта1", цей відеозапис передали правоохоронним органам, зафіксованих на відео осіб уже розшукують.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.