У Львівському історичному музеї відтепер можна доторкнутися до артефактів

Вдягнувши рукавички, всі охочі зможуть покопирсатися в піску і відгадати копії археологічних знахідок.

Про це повідомляє Львівський історичний музей, передає "Еспресо.Захід".

У Львівському історичному музеї встановили едукаційні бокси. Вони присвячені тимчасовій виставці у відділі історії України, але з часом будуть по всіх експозиціях.

Завідувачка едукаційного центру Наталія Скакун каже, що вони потрібні, щоб дитина мала досвід позитивного перебування в музеї, в такий спосіб можна не лише оглядати експонати. Юні дослідники одягатимуть одноразові рукавички та шукатимуть у піску копії археологічних артефактів. Усі коробки закриті. Там може бути кістка, знаряддя праці, фрагмент посуду.

"Найменші просто відгадують, що вони тримають в руках. Для старших або дітей шкільного віку буде едукаційний маршрут із завданнями. Будуть підказки. Зараз це лише археологічний маршрут. Після закінчення такого квесту діти отримають дипломи. У нас є 3D принтер і діти друкуватимуть фігурки-артефакти з прадавніх часів. Це альтернативна форма навчання. Ми розширюємо рамки шкільної програми. Хочемо показати, що можна не лише побачити, а й доторкнутися", – розповідає для "Еспресо.Захід" Наталія Скакун.

Працівниця музею зазначає, що попередній запис обов’язковий. Для цього потрібно сконтактувати з Наталією телефоном: (067-27-47-666). Вартість едукаційного маршруту становить 70 гривень з особи.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.