РНБО просила Зеленського закрити канали Медведчука ще у 2019 році, - Васюник

Президент довго не міг зрозуміти необхідність такого кроку і наважився лише тепер. Сподіваємось на таку ж його волю у боротьбі з корупцією, зловживаннями в енергетиці та олігархатом.

Про це у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів народний депутат України VII та VIII скликань Ігор Васюник, повідомляє "Еспресо.Захід".

"У 2019 році було звернення РНБО до Нацради з телебачення про накладення санкцій. Чому цього не було зроблено тоді – я не знаю. Чи не було політичної волі керівництва держави, чи бажання, чи просто розуміння ситуації. Ми не можемо спитати Зеленського, чому тоді не було вжито заходів? І що важливо, тоді, власне, було звернення про накладення санкцій на телеканали, які займались ворожою пропагандою. А тепер йдеться про санкції конкретно на Тараса Козака, щодо якого є чіткі докази фінансування ним тероризму в Україні. На його компанії, майно, активи… Тобто зрозуміло, що йдеться про різні речі: накладення санкцій за антиукраїнську риторику в медіа і за фінансування тероризму", - зауважив політик.

Він вважає, що не важливо, що стало мотивом такого рішення з боку Володимира Зеленського, – важливо, щоби він не зупинявся у прагненні побороти зло і продовжив радикальні дії:

"Враховуючи те, що два роки взагалі не було зрозуміло, чи є у нас президент і чи є у нього бачення внутрішньої і зовнішньої політики, – те, що зараз зроблено, а саме знищено три потужні антиукраїнські інформаційні майданчики ворога, це є добре. І мене не цікавить, чи стимулом стали рекомендації Байдена, чи раптом проявилась політична воля.

Важливо, чи вистачить її, щоб побороти корупцію в енергетиці, зупинити постачання російської електроенергії, щоб побороти олігархат. І ще багато корисних речей для держави. Але те, що сталося, і що зупинили ворожу пропаганду, зупинили фривольні пересування Козака і Медведчука та їх польоти до Москви – то дуже добре".

І підтвердженням цьому є однозначна підтримка таких кроків з боку наших стратегічних західних партнерів.

"Не знаю, чи це імітація, чи щире прагнення, але це правильні рішення. Є така думка, що у нас може вийти за допомогою підтримки зовнішніх партнерів придушити потужний інформаційний російський наступ не лише в Україні, але й у Європі. Тому важливо, щоби кожен нормальний політик-патріот сприяли тому, щоби добити цього ворога", - зазначив Ігор Васюник.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.