"Медик, котрий на війні був не просто помічником, а порятунком для підлеглих", - комбат про Ігоря Зінича

Міські депутати погодилися назвати одну з вулиць міста на честь загиблого в Донецькому аеропорту сержанта-медика.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Моє місце дислокації було поруч з медичним пунктом. Саме тоді познайомився з Ігорем Зіничем. З перших слів, з першої розмови я знав - він буде одним з небагатьох не просто помічників, а порятунком для підлеглих. Наш батальйон складався повністю з мобілізованих. Хлопець був один з тих, хто був спроможний виконувати свої обов’язки добре".

Ось так пригадує знайомство з хлопцем екскомандир третього батальйону 80-ї десантно-штурмової бригади Валерій Курко. Чоловік каже: хлопець настільки віддавався роботі, що навіть пораненим відмовився від евакуації.

"Це був перший підрив аеропорту. Коли мені по радіостанції сказали, що Ігор Зінич поранений, моя перша думка була його евакуювати. Це для мене була справа честі, - розповідає Валерій Курко. - Тоді він відмовився евакуйовуватися, бо був єдиним медиком на позиції. А після другого підриву забирати було нікого, хоч ми й до останнього сподівалися, що нам вдасться усіх повернути у місце дислокації. Неймовірними зусиллями тіло Ігоря Зінича вдалося повернути батькам".

Нині одну з вулиць Львова хочуть перейменувати на честь мужнього бойового медика. Командир дев’ятої роти, а нині директор Львівського будинку офіцерів Олег Височанський розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід", що йдеться не про перейменування вулиці, а саме про створення нової вулиці, де тільки зводять будинки.

"Люди, котрі заселяються в нові оселі, повинні знати, завдяки кому вони мають змогу там жити, - каже Олег Височанський. - Ігор Зінич — медик, котрий рятував життя. Це легенда, про яку писатимуть. Ми ще хочемо на будинках цієї вулиці малювати мурали, створювати інсталяції, щоб люди знали про новітніх героїв. Нині є велика кількість мікрорайонів, де вулиці буквами називають, хоча насправді є Герої, на честь яких потрібно називати вулиці".

Вулиця має бути найменована не пізніше 23 травня цього року. Окрім того, військові ініціюють щороку нову вулицю називати на честь Героїв. Олег Височанський переконаний, така ініціатива має розпочатися зі Львова і стати всеукраїнською.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.