Демонтували одну з будівель Львівської політехніки (відео)

У Львівській міській раді повідомляють, що на місці демонтажу нічого не будуватимуть.

Про це повідомив у коментарі для "Еспресо.Захід" заступник мера Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

4 лютого у Львові демонтували будівлю заводу "Полярон", що належить університету Львівська політехніка. Любомир Зубач зазначає, що керівництво вишу звернулось до державної інспекції Архбудконтролю з листом стосовно демонтажу будівлі. Відео демонтажу опублікував у facebook користувач Роман Тимчук.

"Університет повідомив, що будинок не експлуатують і він перебуває в аварійному стані. Тому "Полярон" підлягає демонтажу. Так само у цьому листі зазначили, що демонтаж здійснюють без планів майбутнього будівництва. Ми перевірили й жодних дозвільних документів на будівництво там немає. Після цього Львівська політехніка звернулася в Сихівську адміністрацію. Вони дали дозвіл на встановлення паркану, щоб було все без шкоди для навколишніх територій", – розповідає Любомир Зубач.

Львівський дизайнер та архітектор Олександр Шутюк пише, що на місці "Полярону" побудують житловий комплекс. Демонтаж приміщення почали ще 2015-го. Видання Львівський портал зазначає, що тепер на цьому місці зводитимуть житловий комплекс: містобудівні умови та обмеження ще торік видали для ТзОВ "Львів Інвест Плюс".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.